MIX 10K Smart Coding Challenge

Door Qwerty-273 op vrijdag 8 januari 2010 11:29 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 5.853

Mix10KNu liep ik tijdens het browsen op het wereld wijde web tegen een wedstrijd aan met de naam MIX 10K Smart Coding Challenge. Deze wedstrijd richt zich op ontwikkelaars die applicaties schrijven in Silverlight, Gestalt of HTML5. Het is de bedoeling om een applicatie te ontwikkelen die niet groter is dan 10 KB. Ja, je leest het goed de hele applicatie broncode en eventuele gebruikte afbeeldingen moet in die 10240 bytes passen.

Dan als eerste een link naar de wedstrijd pagina: linkie

En dan ook gelijk een oproep aan alle ontwikkelaars hier, wie kan er met de gestelde voorwaarden een leuke applicatie ontwikkelen. Er zijn verschillende leuke prijzen te winnen, zoals een compleet verblijf van drie nachten in Las Vegas met toegang tot het Microsoft MIX 10 evenement en verschillende Visa Gift cards.

Zelf heb ik ook de stoute schoenen aangetrokken en je kan mijn inzending "The coin collector" op deze pagina terug vinden. Een hoop gepruts in HTML5 met JavaScript tijdens de wat rustigere dagen de laatste week op het werk :). En natuurlijk een stukje creatief painten om de grafische content te maken. Deze blog schrijf ik niet als een oproep om op mijn creatie te stemmen, maar je creativiteit te laten zien wat jij kan ontwikkelen! Je hebt nog tot eind januari om je applicatie in te sturen.

Ter aanvulling:
Iedereen alvast hartstikke bedankt voor de suggesties en tips. Ik zal ze meenemen bij een eventuele volgende wedstrijd. De huidige inzending kan niet meer worden aangepast, al kan ik natuurlijk wel mijn lokale kopie verder door ontwikkelen. Ik hoop met deze blog anderen aan te kunnen zetten om ook mee te doen, met een creatief eindresultaat. Ik verwacht dan ook niet in de prijzen te vallen, maar elke deelnemer krijgt als het goed is wel een t-shirt thuis :)

Update 2010-01-08:
Inmiddels hebben andere tweakers ook hun creativiteit laten zien en zijn hun inzendingen ook te bezichtigen op de website van de MIX 10K Smart Coding Challenge.

De inzending van ZpAz is hier te bekijken.
De inzending van CyberKieken is hier te bekijken.

Volgende: Microsoft Technology Summit 2010 10-'10 Microsoft Technology Summit 2010
Volgende: Hernieuwde iPod mini 1ste gen, nu met 16GB! 08-'09 Hernieuwde iPod mini 1ste gen, nu met 16GB!

Reacties


Door Tweakers user Snake, woensdag 30 december 2009 12:27

Hij doet moeilijk in Chrome, als ik op spatie duw om te springen scrollt de window x aantal pixels naar beneden (default behavior van de spatie balk). Je had dat event moeten cancelen denk ik :)

Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 30 december 2009 12:37

@Snake, nu je het zegt - ik had hem lokaal getest in Chrome en daar werkte hij goed - maar de pagina is dan natuurlijk alleen zolang als het speelveld. Dus is er geen scroll naar beneden meer mogelijk.
In de wedstrijdpagina is er nog wel scroll ruimte beneden het speelveld. Thnx puntje om volgende keer rekening mee te houden.

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 december 2009 12:37]


Door Tweakers user SimplyMe, woensdag 30 december 2009 13:25

Ik gebruik Firefox 3.0.16 op Windows XP.

En als ik op je speelveld druk dan verdwijnt de melding MixIt

Dan kan ik bewegen met het figuurtje maar ik kan alleen maar naar recht bewegen. als ik dan weer naar links wil, zoals aan het eind van de eerste gang dan kan ik niet verder.

Misschien iets wat ik fout doe of iets wat niet correct wordt afgevangen??

Verder zit het er wel grappig uit. succes met verder coden, ik hoop dat je het voor elkaar krijgt er een AI in te brengen met wat vijanden ;)

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 30 december 2009 13:45

Mooi gedaan. Je kan nog optimaliseren door variabelen en bestandsnamen cryptischer te maken

snel wat geplukt:
imgT = preload_image('tiles.GIF');
var PlayerPause = 0, PlayerJumpHold = 0;
CoinCollect = CoinCollect + 1;
PlayerOrientation = 1;
function endLevelGametick()

iT = preload_image('tile.GIF'); [-3]
var PPause = 0, PJmpHld = 0; [-12]
CCollect = CCollect + 1; [-6]
PDir = 1; [-13]
function eLGt() [-12]

met wat kleine aanpassingen bespaar je hier toch al 46b. Scheelt je in totaal ergens tussen 0.5 en 1 kB uiteindelijk.

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 30 december 2009 13:50

Waarom is jou opgave niet op de 'gallery' pagina terug te vinden?

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 december 2009 13:51]


Door Tweakers user mzziol, woensdag 30 december 2009 13:54

Man man, ik houd van simpele designs. Wat een prachtsite!

Door Tweakers user Stijn, woensdag 30 december 2009 14:47

Leuk, doet me denken aan the5k, dat helaas een paar jaar geleden ter ziele is gegaan.

Door Tweakers user Stijn, woensdag 30 december 2009 14:53

Trouwens, er is nog wel een hoop ruimte te winnen in je code; zelfs met simpele dingen als variable-declaraties combineren ("var x=1,y=2,z=3" ipv "var x=1;var y=2") is al een hoop te winnen. Ook kun je denken aan iets als "var d=document", wat een hoop ruimte scheelt op elke plek waar je document gebruikt (oftewel elke DOM-functie). Vergeet bovendien niet packer te gebruiken ;)

Door Tweakers user cosmo_roel, woensdag 30 december 2009 16:12

hm, ik ben nu in lvl 89, maar alle levels lijken tot nu toe nogal op elkaar. verder wel uitdagend spelletje.

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 30 december 2009 17:27

@cosmo_roel vanaf leven 101 unlock je mirror mode ;)

Door Tweakers user Apache, woensdag 30 december 2009 19:37

Jammer dat ze dat zo beperken, waarom silverlight en geen flex ... geen gwt ... jammer, had wel interessant geweest om te zien wat de toekomstige webframeworks tegen elkaar konden opboksen.

Door Tweakers user afraca, woensdag 30 december 2009 19:39

Same here, in opera heb je ook dat probleem met de spatiebalk, zowel in versie 10.10 als 10.50 (pre-alpha) (benieuwd hoe snel de Carakan engine je spel tevoorschijn zou toveren)

In firefox (3.6 beta 5) werkt hij wel prima.

Wel komisch gedaan, mijn complimenten :)

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 30 december 2009 19:54

Misschien ga ik ook wel een inzending maken, heb ooit in een ver verleden een 30kb coding contest gewonnen (op sitedeals).

Toen heb ik er een ubercool Pumba shirt aan over gehouden.

Jammer dat enkel de webkit browsers goede CSS3 ondersteuning hebben (o.a gradient) dat had weer een plaatje gescheeld, maar dan krijg ik het niet in 3 browers goed enkel in Chrome en Safari. Dan maar een mini plaatje, maar toch..

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 december 2009 19:59]


Door Tweakers user lordsnow, woensdag 30 december 2009 20:54

Wanneer ik de "The coin collector" link volg krijg ik een pagina met een zwart vlak in een grijze lijst. In het zwarte vlak, bovenaan in het midden staat dan "no support".

Ik gebruik IE8. Ik krijg hetzelfde in Compatibility Mode.

Dezelfde pagina in Firefox 2.0 werkt bij mij wel goed.

Er lijkt trouwens maar 1 level te zijn? Wanneer je zei, "Collect coins over and over again with no risk of dying!!!!" had ik eigenlijk alleen maar geen baddies verwacht. :P Komen er later meer levels? En baddies?

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 december 2009 20:55]


Door Tweakers user Seroo, woensdag 30 december 2009 21:11

Chromium heeft er problemen mee dat ik op de spatiebalk druk ><.
Heb het opgelost door CTRL+scroll tot de hele pagina past.

En naar mijns inziens is het een beetje discriminant tegenover Amerikanen en Japanners. Ze weten niet wat een euro is en weten daarom het doel van het spel niet.

Wel puik gedaan met maar 10kB en veel succes met het maken van meer levels, we need them 8)7 .

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 december 2009 21:16]


Door Tweakers user WeeJeWel, zondag 3 januari 2010 16:36

http://i50.tinypic.com/20shfv7.png

O-)

Overigens erg knap gedaan, al kan de code stukken kleiner:
- alle variabelen achter elkaar deklareren, scheelt heel vaak [newline]var[spatie]
- variabelen van 1 teken
- in een js minifer gooien

Toch verder geniaal!

[Reactie gewijzigd op zondag 3 januari 2010 16:36]


Door Tweakers user akjssdk, zondag 3 januari 2010 19:37

Gefeliciteerd, je staat op de eerste pagina van de galerij!

Knap gedaan, doe ik je zeker niet na.

Door Tweakers user ZpAz, zondag 3 januari 2010 20:15

Ik heb mijn inzending ook opgestuurd, nu wachten op goedkeuring, hij is erg mooi geworden al zeg ik het zelf. Wanneer hij is goedgekeurt geef ik wel een gil.

Door Tweakers user Qwerty-273, dinsdag 5 januari 2010 10:04

@ZpAz, ben benieuwd naar je inzending. Het duurde bij mij ongeveer 3 werkdagen voordat ik de melding terug kreeg dat hij online stond.

Door Tweakers user boe2, dinsdag 5 januari 2010 11:28

Ben zelf bezig aan een silverlight inzending. Dan merkte ik plots op dat effectief de source < 10K moet zijn en niet de uiteindelijke .xap file }:O . Dan maar een hele zooi variabelen hernoemen en commentaar verwijderen :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 januari 2010 11:28]


Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 5 januari 2010 11:43

Zelf nog nooit iets gedaan met Silverlight, ben meer een JS guru :) Dus heb gekozen voor HTML5 (database), en CSS3 met javascript.

Nog steeds aan het wachten tot ie wordt goedgekeurd :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 januari 2010 16:37]


Door Tweakers user CyberKieken, woensdag 6 januari 2010 21:24

Heb ook een spelletje gemaakt en ingezonden; nogal eenvoudig vind ik zelf maar had nog nooit echt met javascript gewerkt, dus heb het vooral gedaan om er zelf uit te leren. Zal iets laten weten als het geaccepteerd wordt...

Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 7 januari 2010 11:40

@ZpAz , is dit je inzending?
Stickies - http://mix10k.visitmix.com/Entry/Details/151
Ziet er goed uit (in Safari)

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 7 januari 2010 14:43

Jah, inderdaad :) Dat is mijn inzending :) Ben er ook wel tevreden mee. Hij werkt inderdaad enkel in Safari, Chrome of Opera. In Chrome en Safari is hij dan ook nog geanimeerd. (Opera ondersteund geen CSS transistions).

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 januari 2010 14:46]


Door Tweakers user CyberKieken, vrijdag 8 januari 2010 11:18

Jeej: http://mix10k.visitmix.com/Entry/Details/164
Ben alleen mezelf aan het vervloeken omdat ik er niet aan gedacht heb om een achtergrondkleur in de css in te stellen |:(

Door Tweakers user Colan, vrijdag 8 januari 2010 11:40

zeg CyberKieken, je score klopt niet echt, als ik foute combo's (gewoon random omwisselen dus) maak krijg ik daar 10 punten per keer voor :9

Door Tweakers user lordsnow, vrijdag 8 januari 2010 13:02

http://mix10k.visitmix.com/Entry/Details/164
Wat een rotspel... Ik blijf spelen ;p

@Colan: ik krijg alleen 10 punten als de "foute combo" een wisseling is van dezelfde objecten.

Door Tweakers user Snowmiss, vrijdag 8 januari 2010 23:46

http://mix10k.visitmix.com/Entry/Details/164

En als ik dan echt niets meer kan, wordt dat niet aangegeven als end game.
Verder natuurlijk licht verslavend ;)

Door Tweakers user CyberKieken, zondag 10 januari 2010 11:36

@Colan, ik had eerst niet door wat je bedoelde, maar nu zie ik het ook (als ik zoals lordsnow 2 dezelfde wissel)... Stomme denkfout in de scoretelling van mij. Dubbel jammer dus dat het niet meer aan te passen valt
@Snowmiss, dat klopt; was een feature die ik nog wou toevoegen, maar met mijn examens voor de deur heb ik besloten om het in te zenden zodat ik er niet verder aan zou blijven prullen ;).

Ben toch al blij dat jullie het leuk vinden :)

Reageren is niet meer mogelijk