Magic Mushrooms demystified: The Science and Practice Explained

Door Qwerty-273 op woensdag 27 april 2022 08:14 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 1.571Red Light Holland's iMicrodose concert in Museum't Kromhout te Amsterdam op 16 april jl.

Volgende: Actuele kunst 🇺🇦 05-04 Actuele kunst 🇺🇦

Reacties


Door Tweakers user Harm_H, donderdag 28 april 2022 11:21

Ben wel benieuwd naar iemands ervaring met mushroom. Niet zozeer met een youtube linkdrop.

Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 28 april 2022 12:06

@Harm_H dan kan je bijvoorbeeld de ervaringen lezen die mensen posten bij het Microdosing Institute ( https://microdosing.nl/blogposts/ ). Daar vind je ook veel meer informatie over microdosing (met behulp van onder andere magic mushrooms) en ook contact gegevens voor coaches en therapeuten die hiermee ervaring hebben.

Door Tweakers user terabyte, donderdag 28 april 2022 19:52

@Harm_H als je intentie (die je vooraf zet/uitspreekt) het ondersteunt, kan het een levensveranderende (in positieve zin) ervaring zijn.

Ik ben daarom ook van mening dat het gedecriminaliseerd moet worden en dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar hoe het kan helpen in de geestelijke gezondheidszorg.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=UGN2l-XY_EE

Door Jan, zaterdag 30 april 2022 08:30

@Harm_H Ik heb er zelf hele positieve ervaringen mee, ook een enkele negatieve. Bij een lage dosis (0,2 - 1 gram) kom je makkelijker in een flow, je kunt gemakkelijker je aandacht richten en alles krijgt meer diepgang en kleur. Het is heel vergelijkbaar met het beoefenen van mindfulness. Kan interessant zijn om op die manier eens te proeven aan mindfulness en dan te leren hoe je zelf die rust en focus kunt pakken zonder paddo's.

3 gram of meer is in mijn ervaring vergelijkbaar met een gemiddelde LSD trip: felle kleuren, fractals, kleurrijke animatiefilms die zich voor je ogen afspelen, dingen die smelten, planten die over je meubels groeien, dingen die groter en kleiner worden, wolken die veranderen in sprookjesachtige vergezichten, de voegen in je muur die veranderen in stromende watervallen, inclusief geluid. Het is zo gek niet te bedenken :P Het versterkt ook enorm je emoties en je wordt heel open en daarmee ook beinvloedbaar. Dus daarom is het belangrijk dat je in een veilige omgeving bent met mensen die je vertrouwt (bijvoorbeeld je beste vriend/partner, niet zomaar een vriend waar je het voor de lol mee uitprobeert).

Paar tips voor als je het wilt proberen:
- Zorg dat er iemand bij is, liefst een nuchter persoon. Het is belangrijk dat dit iemand is die je helemaal vertrouwt.
- Neem niet teveel. Als je het hebt over gewone paddo's is 2 gram wel voldoende voor een normale trip, voor een microdose moet je eerder denken aan 0,2 gram. Neem in ieder geval niet meer dan 3 gram.
- Doe het alleen als je je goed voelt, ga er met een positieve instelling in.
- Zorg voor een lege agenda en een prettige veilige omgeving.
- Mocht je toch angstig worden tijdens je trip (bijvoorbeeld doordat je ergens van schrikt), probeer die angst dan gewoon toe te laten, dan gaat het vanzelf weer weg. Het kan ook wonderen doen om even andere muziek op te zetten of een andere lamp aan te zetten, dit verandert je hele ervaring.

Door Tweakers user torretje2012, zaterdag 30 april 2022 17:21

Ze kunnen nogal zwaar op de maag liggen, innemen met yoghurt smaakt het makkelijker weg te werken.

Door DaneV, maandag 2 mei 2022 09:28

Mocht iemand een hekel hebben aan de smaak/het wegkauwen van 15 gram truffels; ik maak er zelf graag een tek (thee) van. Voordeel is dat de (onewerkzame) psilocybine door het citroensap wordt omgezet in het werkzame psilocine. Dit proces vindt plaats in je maag wanneer je de truffels rauw eet , maar duurt dus even. Met de thee verkort je de tijd van inname tot effect met 15 minuten en het is dus veel fijner "weg te krijgen".

Je maalt de truffels in een keukenmachine of snijdt ze heel fijn met een keukenmes. Vervolgens laat je ze 20 minuten weken in citroensap weken. Daarna aanvullen met heet water totdat je 10 milliliter "thee" per gram truffels hebt zodat je makkelijk kunt doseren. Nog een half uurtje laten staan, zeven en aanvullen met honing voor de smaak.

Heb zelf veel positieve ervaring met dit "medicijn". Zelf als deelnemer in een ceremonie-setting, maar ook alleen en als begeleider bij een organisatie die ceremonies aanbiedt. Ik kan er veel over schrijven, maar laat het voor even ivm mijn tijd. Mocht iemand vragen hebben dan hoor ik het wel :)

Door Tweakers user ManzokuSan, maandag 2 mei 2022 16:18

Toevallig heb ik vorige week voor het eerst truffels geprobeerd met een vriend van mij. We stonden er wel allebei zo in dat we het liever eerst een lagere dosis namen dan overweldigt te worden door de effecten. We hebben (ongeveer) de methode van @DaneV geprobeerd, dus door er thee van te zetten. We hebben allebei 8 gram gepakt, maar merkten er eigenlijk heel weinig van behalve dat we er heel erg relaxed van werden en voor een korte tijd werden kleuren en plaatjes wat intenser. Nog steeds nieuwsgierig gaan we het natuurlijk nog een keer proberen met een hogere dosis. Zijn er nog mensen die wat kunnen aanbevelen qua increments? Moeten we gelijk 2/3 gram erbij pakken of met stapjes van 1?

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)