Hernoem de Vijfheerenlanden in Vianen.

Door Qwerty-273 op maandag 26 juli 2021 20:53 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 4.603

Om bij de actualiteit aan te haken over straatnamen. Wellicht is het een idee voor Utrecht, Nieuwegein en Vianen om de straten waaraan de familieleden van de inmiddels beruchte Ridouan Taghi wonen te hernoemen. Nu is dat wel tegen het straatnamenbesluit van de meeste gemeentes om een bestaande straat te hernoemen (een nieuwe straat is geen probleem), maar een uitzondering zou in dit geval wel gemaakt kunnen worden.

Hernoem de straten waar de verschillende zussen of broers van Taghi aan wonen naar de namen van mensen die omgekomen zijn tot zover. Als eerste aanzet:
  • Derk Wiersumlaan
  • Peter R. de Vriesstraat
  • Mohammed Alarasistraat
  • Reduan Bakkalilaan
Dat is niet als een wijzende vinger naar de familieleden van Taghi. Je kan helaas je familie niet kiezen. Maar het is wel een sterk signaal aan Ridouan Taghi dat we de onschuldigen zullen herinneren in onze maatschappij. Hij zal bij het sturen van een kaartje uit de gevangenis altijd er aan herinnerd worden. Te ver is te ver!

Volgende: De oplossing voor IJmuiden en omstreken 09-09 De oplossing voor IJmuiden en omstreken
Volgende: Paspoortje kopen? 04-'21 Paspoortje kopen?

Reacties


Door Tweakers user Andros, dinsdag 27 juli 2021 08:29

Blijf alsjeblieft van bestaande straatnamen af, zeker als je er zelf niet woont. Je wil niet weten hoeveel administratieve ellende je de bewoners mee geeft als die allerhande bedrijven etc moeten doorgeven dat dat veranderd is. Post komt niet aan, pakketjes raken zoek, internetverbindingen worden afgesloten omdat de provider denkt dat ze verhuisd zijn en ga zo maar door.

Door Tweakers user Qwerty-273, dinsdag 27 juli 2021 09:18

Aangezien de meeste systemen puur leunen op een postcode en straatnummer combinatie, heeft het over het algemeen weinig impact. Wel heeft het impact als je een straat gaat opdelen en met andere postcodes aan komt zetten.

Door Tweakers user Djordjo, dinsdag 27 juli 2021 10:06

Ik heb het nieuwsbericht zeker gemist dat Taghi veroordeeld is voor de moord op die 4 personen...

Door Tweakers user Qwerty-273, dinsdag 27 juli 2021 14:14

@Djordjo, het is maar de vraag of het OM werk gaat maken van alle deze zaken om daar Taghi voor te veroordelen als opdrachtgever. Als hij eenmaal levenslang heeft gekregen (bijvoorbeeld in de Marengo-zaak), is er in dat opzicht geen nut om hem te vervolgen in de andere zaken. Langer dan levenslang bestaat niet in Nederland. En dat is dan een puur kosten-batenanalyse uitkomst.

Door Tweakers user Djordjo, dinsdag 27 juli 2021 16:28

Hij is nog voor geen enkele moordzaak veroordeeld. Maar goed, blijkbaar snap het je beginsel van onschuldpresumptie niet.

Door Roy, woensdag 28 juli 2021 16:50

Qwerty-273 schreef op dinsdag 27 juli 2021 @ 14:14:
@Djordjo, het is maar de vraag of het OM werk gaat maken van alle deze zaken om daar Taghi voor te veroordelen als opdrachtgever. Als hij eenmaal levenslang heeft gekregen (bijvoorbeeld in de Marengo-zaak), is er in dat opzicht geen nut om hem te vervolgen in de andere zaken. Langer dan levenslang bestaat niet in Nederland. En dat is dan een puur kosten-batenanalyse uitkomst.
Dus ga je maar eigen rechter spelen? Bijzondere redenatie.

Los daarvan, hoeveel moordzaken ken jij die het OM heeft laten vallen, omdat de verdachte al maximaal gestraft was? Want volgens mij mag het OM dat niet eens doen om die reden.

Door gigi71, donderdag 29 juli 2021 12:10

Waarom niet nieuwe straten in de geboorte- of woonplaats van deze personen naar hen vernoemen? Kan me niet voorstellen dat de heer Taghi er wakker vasn ligt dat straten waar familie van hem woont naar deze personen vernoemd zijn. Kan me wel voorstellen dat het voor zijn familie (die hier helemaal niets mee van doen heeft) wel pijnlijk kan zijn. Kortom - ik vind dit een vollslagen idioot idee.

Door Tweakers user Suggs, zaterdag 31 juli 2021 14:16

Nou nou, dat zal inslaan als een bom 8)7 Hij zal onder de indruk zijn en zichzelf elke nacht in slaap huilen voor wat hij zijn familie heeft aangedaan. Hoe wil je dat doen als zijn broer gaat verhuizen? De nieuwe straat waar hij gaat wonen ook gelijk hernoemen? Word leuk als hij naar Laan van Meerdervoort gaat verhuizen. Kun je voor een paar mensen een adreswijziging regelen _O-

Door Jan, zaterdag 31 juli 2021 20:05

Peter R de Vries was zeker niet onschuldig. Werkzaam voor de AIVD.
Zelfde laken een pak.

Reageren is niet meer mogelijk