Paspoortje kopen?

Door Qwerty-273 op woensdag 7 april 2021 11:01 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 9.263

Als je het onderzoek van Siebe Sietsma en Luuk Mulder eind 2019 eerder gemist hebt, heb je nu de kans om dit bij te spijkeren. Als je het onderzoek uit 2019 wel kent, dan kan je weer smullen met een update uit 2021!

Hoe moeilijk of makkelijk is het nu om een paspoort (en dus staatsburgerschap) te kopen? En dan doel ik niet op een handige harry die op zolder of in een schuurtje kan knippen en plakken. Maar een daadwerkelijk echt papiertje uitgegeven door officiële instanties.

Deel 1 - 2019:Deel 2 - 2021:

Volgende: Hernoem de Vijfheerenlanden in Vianen. 26-07 Hernoem de Vijfheerenlanden in Vianen.
Volgende: Rutte zingt mee vanaf de plee! 03-'21 Rutte zingt mee vanaf de plee!

Reacties


Door Tweakers user Frozen, woensdag 7 april 2021 14:39

Ik heb er al één! :)

Door Noaber, woensdag 7 april 2021 16:05

We zien steeds verder gaande misdragingen van overheden en in het specifiek van belastingdiensten. De fiscale agressie neemt toe, rechtszekerheid zeker van mensen die ook ondernemen, toeslagen ontvangen of bijvoorbeeld in een kwetsbare situatie neemt schrikbarend af.

Juist nu is het kunnen kiezen tussen het land dat je het rechtvaardigst behandeld belangrijk. Een paspoort geeft mensen de mogelijkheid zich ergens te vestigen. Het geeft mensen een kans om te kiezen voor een overheid die hun het best behandeld. Het geeft mensen een uitweg om zich te kunnen beschermen tegen ambtelijke agressie, en een kans zich ergens toe te vluchten waar een overheid hun het beste zonder willekeur behandeld.

Met steeds meer ambtelijke en fiscale agressie, is oorlog niet meer het enige waarvoor mensen vluchten. Niet allen in Nederland is de overheid bereidwillig om op vaak willekeurige of beleidsmatige gronden individuele burgers en bedrijven compleet financieel de vernieling in te helpen.

Deze paspoorthandel is een noodzakelijk kwaad, het enige oneerlijke eraan is misschien dat dit soort vestigingsrecht in landen met rechtszekerheid en bescherming niet voor iedereen even toegankelijk is.

Iedereen zou recht moeten hebben op bescherming tegen fiscale agressie en willekeur.

Door Tweakers user servies, woensdag 7 april 2021 23:35

@Noaber: deze paspoorthandel heeft niets met rechtzekerheid en bescherming van individuele personen te maken. Juist crimineel gedrag wordt er door aangespoord...
Ik zie de eerste de beste vluchteling niet even 9 ton neerleggen voor een Maltees paspoort...

Door Tweakers user sanderinozie, donderdag 8 april 2021 00:48

Noaber schreef op woensdag 7 april 2021 @ 16:05:
Met steeds meer ambtelijke en fiscale agressie, is oorlog niet meer het enige waarvoor mensen vluchten. Niet allen in Nederland is de overheid bereidwillig om op vaak willekeurige of beleidsmatige gronden individuele burgers en bedrijven compleet financieel de vernieling in te helpen.
Het klinkt een beetje alsof je denkt dat de politici in Den Haag de hele dag door aan het denken zijn hoe ze burgers kunnen pesten.

Ovet het algemeen zitten de politici daar juist met een visie hoe ze dit land beter kunnen maken. Dat je sommige visies niet deelt kan, maar er zit daar niemand om "op vaak willekeurige of beleidsmatige gronden individuele burgers en bedrijven compleet financieel de vernieling in te helpen."

Door Noaber, donderdag 8 april 2021 12:57

sanderinozie schreef op donderdag 8 april 2021 @ 00:48:
[...]


Het klinkt een beetje alsof je denkt dat de politici in Den Haag de hele dag door aan het denken zijn hoe ze burgers kunnen pesten.
Veel wetgeving zoals 'fraude-aanpak' in de bijstand, toeslagen is vaste bedacht met goede intenties om dit land beter te maken. Maar dit betekent niet dat de praktische uitwerking zeer grote, zelfs levensvernietigende effecten kunnen hebben op burgers individueel.

Zelfde individuele effecten komen ook voor bij wetgeving voor bedrijven. Zo zie je nu een grote lobby in Den Haag om de continuïteit van familiebedrijven kwetsbaarder te maken in vergelijking met die van multinationals met een andere eigendomsstructuur. Daarnaast hebben bedrijven in Nederland te maken met belastingdruk die ze in andere landen minder of anders is, wat hun langdurige concurrentiepositie kan schaden. Ook fintech, veeteelt en andere specifieke sectoren zie je in Nederland kapot gereguleerd worden tot een niveau waardoor Nederland eigenlijk niet meer een fijn vestigingsland is.

Daarnaast hebben ook in Nederland incidenten, zoals rekeningen van dansschool leraar die werd bevroren, omdat de dansleraar kritiek heeft op het gezondheidsbeleid van de regering. Daar zie je antiterrorismewetgeving die toevallig politiek gunstig uitvalt.

Vanuit Nederland, kun je je al gratis vestigen in Malta, Portugal en andere Europese landen. En ik denk als je gaat onderzoeken dat je zult zien dat relatief veel ondernemers dat al doen, helemaal nadat ze een negatieve ervaring hebben gehad met de fiscus. Ook hebben we een periode gehad dat veel gepensioneerden kozen voor Spanje. Al die EU-Burgers hebben gelukkig die drempel van 9 ton niet.

Als die willekeur al groot is in een Nederland vol goede bedoelingen van Ambtenaren en Politici, kan die in een land als Rusland natuurlijk helemaal groot zijn. Als je daar niet bevalt voor het Kremlin, dan kan het zijn dat je niet vrij kan bewegen of bahttps://en.wikipedia.org/...ot#Arrest_for_hooliganismnkieren of je zelfs gedwongen wordt afstand te nemen van je eigendommen.
Over het algemeen zitten de politici daar juist met een visie hoe ze dit land beter kunnen maken. Dat je sommige visies niet deelt kan, maar er zit daar niemand om "op vaak willekeurige of beleidsmatige gronden individuele burgers en bedrijven compleet financieel de vernieling in te helpen."
Wat goed is volgens politici of ambtenaar voor een land, hoeft niet altijd goed te zijn voor het individu. Als een land niet goed of fair is voor jou, is het denk ik een belangrijke vrijheid dat je kan kiezen waar je je vestigt, en aan welke regels je je dient te houden. Die vrijheid is mij wel wat waard, dus ik snap dat andere mensen kiezen daarvoor betalen.

Door Tweakers user boschhd, donderdag 8 april 2021 15:16

Ik denk dat het verstandig is dat Nederland, en Europa, beduidend minder gaat besteden aan, subsidies aan, de agrarische sector.
Ook wordt gelukkig steeds meer aandacht besteeds aan dierenwelzijn en aan het welzijn van mensen in het algemeen, denk bijvoorbeeld aan de uitstoot van stallen mbt noxen, amonia en gewoon stof.
Dit maakt het zeker niet goedkoper om te boeren, en zal t op een aantal plaatsen onmogelijk maken je te vestigen, te dicht bij het bos, of bebouwde kom. Wordt het onmogelijk gemaakt, nee. Wordt het duurder dan de sector wil, mogelijk.
Is het reeel om voer uit brazilie te halen zodat wij Europa en de wereld van varkens- en koeienvlees te voerzien, zeker niet. Is het reeel dat we zoveel dieren hebben dat de sector de grond niet heeft om de strond op uit te venten, ook zeker niet.

Praktische uitwerkingen moeten altijd tegen het licht worden gehouden. Maar er zit in t algemeen niemand om t leven van ons burgers kapot te maken. Afgezien van een aantal koekenbakkers, en die moeten er snel uit.

Over paspoorten, ik snap dat mensen ervoor willen betalen, ik snap niet dat staten het toestaan: je wilt controle op wie je binnenlaat. Daarvoor is een immigratiedienst in het leven geroepen, die werkt met strenge regels. Om bijvoorbeeld een grote toestroom in vluchtelingen tegen te houden, dan wel mensen die werk kunnen doen wel binnen te laten. En ervoor zorgt dat er pas een paspoort wordt afgegeven als er een cursus is gevolgd. Paspoort kopen staat haaks op wat een staat ermee wil bereiken.STerker nog, ik denk dat dit precies een voorbeeld is van willekeur, van wat gebeurt bij bij de dienst toeslagen: ik heb geld dus ik kan terecht bij een ambtenaar die mij geeft wat ik wil. Of andersom, er is een ambtenaar die willekeurig voordelen geeft aan mensen met een shitload aan geld. En de rest die t niet kan betalen stikt er maar in.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 april 2021 15:22]


Door Tweakers user Jogai, donderdag 8 april 2021 16:35

Een toeslagenaffaire/rutte-doctrine vind ik erger. Komt veel dichterbij. Beetje non-issue imo. Het is legaal, maar wordt misbruikt. Dat is met zoveel dingen zo. Vergelijkbaar: gastarbeiders in nl, of mensen die zich voordoen als gastarbeiders. Vluchtelingen. Daar wordt ook misbruik van gemaakt, cq. controle faalt daar ook wel eens. Zelfde probleem. Die mensen die nu een paspoort kunnen kopen hadden anders wel andere manieren gevonden om europa binnen te komen.

Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 8 april 2021 22:10

Het grootste probleem is niet dat men op dit nieuwe paspoort makkelijker emigreert naar Europa toe zoals in sommige reacties boven komt. Het is veel vaker dat de persoon gewoon blijft wonen waar die nu woont. En het paspoort alleen gebruikt om makkelijker te reizen, eventueel bedrijven op te zetten waar dat anders lastiger zou zijn op het originele paspoort, belastingen in het thuisland te ontwijken en wat voor deze groep het grootste voordeel is om een dubbele identiteit te hebben. Ja, de naam en geboorte datum is natuurlijk hetzelfde (als het goed is), maar een Nederlandse Jan Jansen staat bijna overal los van een Duitse Jan Jansen aangezien de nationaliteit vaak onderdeel is van het uniek maken van de persoon.

Door Noaber, vrijdag 9 april 2021 09:16

@Qwerty-273
Wat jij als probleem omschrijft is natuurlijk helemaal geen probleem. Dat je met een paspoort van een gefaalde Afrikaanse staat of sanctieland moeilijk kan reizen is in zijn algemeen misschien logisch, maar oneerlijk voor het individu. Als jij een ondernemer bent en wereldwijd waarde creëert, is het oneerlijk dat je minder kan en mag reizen met jouw paspoort dan een Europeaan, daarmee heb je minder eerlijke kansen om iets op te zetten in andere landen op basis van je afkomst. Al zit er een financiële drempel op, ik denk dat het eerlijk, rechtvaardig en noodzakelijk is dat er een oplossing is voor dat probleem.

Het tweede punt dat je aandraagt, het bedrijven kunnen opzetten in een land waar de wetgeving het eerlijkst is. Het lijkt mij heel gezond, dat bedrijven hun vestigingsklimaat kunnen kiezen. Je hebt landen met heel veel rechtsonzekerheid, socialisme of zelfs communisme. Als je langdurig waarde wilt creëren, en die waarde snel wilt laten groeien is het fijn als je in een land zit waar je niet actief wordt tegengewerkt door de overheid, zomaar je bezit in beslag kan worden genomen, en je vrij bent om te bankieren binnen de wetten van je vestigingsland.

Ook belastingen optimaliseren vind ik een raar verwijt. Ik doe het zelf ook, ik probeer gebruik te maken van HRA, en met toeslagen meegerekend is mijn belastingdruk zelfs negatief. Als iemand dan zijn belastingrelatie begint met het afdragen van 0.9 miljoen en mogelijk ook nog bedrijvigheid en banen brengt, zorgt dat dat er een hoop verpleegsters en leraren kunnen worden ingehuurd.

Voor sommige bedrijven moet je gewoon gevestigd zijn in de E.U.. Je kan geen bankdiensten in Europa aanbieden als je bank alleen maar gevestigd is in Syrië. Logisch ook want een bank in Europa moet zich houden aan de Europese regels, om zo consumenten te beschermen of wordt anders gesloten. Buitenlandse of Internationale bedrijven en banken een kans geven om hier te kunnen komen lijkt mij heel gezond. Het zorgt voor concurrentie, en internationale innovatie die naar de EU kan worden gebracht.

Ook belastingontwijking of optimalisering is een vrijheid die ik niet van anderen wil afnemen, mensen zouden moeten gaan naar het land waar ze het best behandeld worden. Nominaal dragen mensen die hun belastingen optimaliseren vaak een veelvoud bij aan belastingen dan de mensen die erover klagen, doen ze dat ook nog in verschillende landen, terwijl ze ook vaak in meerdere landen werkgelegenheid en ondernemingskansen creëren. Daarnaast dat je geboren bent met een Myanmars, Iraans of Noord-Koreaans paspoort zou niet moeten betekenen dat je je hele leven beperkt moet worden door dat paspoort, de nationale beperkingen en internationale sancties die op zo'n afkomst liggen.

Mensen veroordelen en wel of geen kansen geven op basis hun afkomst is feodaal. Ik vind wat mensen doen en laten belangrijker, als iemand mee wil doen met ons in de E.U. en al begint met het brengen van bijna een miljoen aan belastingopbrengsten nog voor hij werkgelegenheid, diensten of producten hier gaat produceren lijkt mij dat een goed begin.

Door Tweakers user Jogai, vrijdag 9 april 2021 13:32

@Noaber goed gezegd. Helemaal mee eens.

Door Tweakers user Qwerty-273, vrijdag 9 april 2021 15:18

Het gaat dan ook niet om de afkomst, want als die persoon naar bijvoorbeeld een land binnen de EU emigreert en daar via de juiste huidige procedures het staatsburgerschap aanvraagt ben je daar geheel vrij in. Geen enkel probleem daarbij. Het heeft alleen wel tijd nodig.

Je wilt namelijk niet dat een politieke sanctie tussen landen (die inderdaad ook impact heeft op het individu - dat is het hele idee dat je met die sanctie verandering probeert af te dwingen in een ander land) wordt ondermijnt door het individu (die in de genoemde gevallen in de reportage in het land van oorsprong blijft). Daarmee wordt het ook weer mogelijk dat de individuen aan de top (en hun families), op een makkelijke manier de sancties ontwijken en er persoonlijk geen last van ondervinden, terwijl de mensen met minder vermogen geen mogelijkheden hebben om op deze manier de sancties te ontwijken.

Dat je een individu niet moet veroordelen op hun afkomst ben ik helemaal met je eens. Ook dat men dezelfde kansen moet kunnen krijgen waar ook ter wereld ben ik een voorstander van. Maar dat vereist een verandering van het gehele systeem - en niet dat je "mazen" in het huidige systeem uitbuit (met een erg fors prijskaartje waardoor het niet voor het gros van de mensen beschikbaar is).

Door Noaber, vrijdag 9 april 2021 17:25

@Qwerty,
Ik geloof dat als je op een sanctielijst staat, het ook met meerdere paspoorten niet zo eenvoudig is internationale sancties te omzeilen.

Het aanbod voor een belastingbijdrage voor fiscale vluchtelingen vind ik geen gekke keuze, en biedt middelen om de relatief kleine overheid in Malta te versterken. Aan die bijdrage kan natuurlijk niet iedereen voldoen, maar dat is niet anders dan naturalisatie-eisen in Nederland waar ook zeker niet elke vluchteling of wereldburger voldoet.

Verder de keuze om Ali Sadr toe te laten is natuurlijk onhandig gebleken voor Malta, maar vergeet niet dat we in Nederland in ons Asielsysteem jaarlijks ongeveer 200 mensen die we verdenken van 1F (oorlogsmisdaden) toelaten waarvan we er maar 10 kunnen terugsturen omdat het meestal niet bewezen kan worden en de vereisten in het vluchtelingenrecht veel scherper zijn dan die van AML.

Met belastingsystemen die complexer, meer geharmoniseerd en agressiever worden, democratische 'tegenmacht' die verzwakt wordt door overheden en wereldwijd oprukkend socialisme lijkt mij het van fundamenteel belang dat toegang tot eerlijke staten die je eigendomsrecht nog enigszins beschermen toegankelijk blijft.

Door Tweakers user boschhd, vrijdag 9 april 2021 23:00

Er is geen wereldwijd opererend socialisme, als er al een stroming oprukt is dat het rechts conservatisme.
Een van een beetje fatsoenlijk sociaal democratisch gestuurd land heb je met bovenstaande minder problemen dan met elk andere vorm.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 april 2021 23:02]


Door HJ, zaterdag 10 april 2021 00:04

Noaber schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 09:16:
...

Mensen veroordelen en wel of geen kansen geven op basis hun afkomst is feodaal. Ik vind wat mensen doen en laten belangrijker, als iemand mee wil doen met ons in de E.U. en al begint met het brengen van bijna een miljoen aan belastingopbrengsten nog voor hij werkgelegenheid, diensten of producten hier gaat produceren lijkt mij dat een goed begin.
Heb je de filmpjes überhaupt bekeken? Daarin wordt duidelijk dat er flink misbruik wordt gemaakt juist door mensen die enkel willen profiteren van de EU, niet meedoen met ons in de EU. Die bijna een miljoen gaat niet naar de EU, maar naar Malta en verdwijnt daar voor een groot deel in de zakken van corrupte politici of 'adviseurs'. En de personen verblijven vervolgens niet eens in de EU, en brengen dus al helemaal geen werkgelegenheid, diensten of producten (ja, voor die paar politici en adviseurs die er flink van profiteren..). Wat ze wel mee naar de EU brengen is de mogelijkheid voor vijandige of op zijn minst zeer twijfelachtige staten met meer gemak hier te kunnen spioneren waarbij ze lastiger gevolgd en vervolgd kunnen worden. Een enorm risico JUIST voor de werkgelegenheid, diensten en producten binnen de EU, want landen als Rusland en China zijn maar wat benieuwd naar onze technologische kennis.

Met je principe ben ik het overigens wel eens hoor. Mensen van buiten de EU zijn hier van harte welkom om zaken te doen of op te zetten, of te komen wonen. Daarbij moet niet perse gekeken worden naar de afkomst inderdaad, al speelt dat natuurlijk wel mee (iemand die uit Rusland komt waarvan bekend is dat die bij de geheime dienst heeft gewerkt moet voor het belang van de EU natuurlijk wel gecontroleerd worden of die hier niet komt bespioneren). Iemand uit een vreemd land uit Africa is, zolang die hier met de juiste bedoelingen komt, even welkom als iemand uit bijvoorbeeld Canada. Maar om hier te komen werken of wonen zijn er voldoende mogelijkheden om dat via de reguliere weg te doen (immigratie). Het zomaar 'inkopen' bij corrupte politici met een falende achtergrondcontrole (als die er al is) is daarbij gewoon geen optie wat mij betreft. Als ze het op de normale manier doen duurt het misschien iets langer, maar kunnen ze dat miljoen wel mooi in hun zak houden en vervolgens ECHT in de werkgelegenheid van de EU steken i.p.v. in de zakken van Maltezer politici.

Door Tweakers user Jogai, zaterdag 10 april 2021 08:44

@HJ Want voordat je een paspoort kon kopen kwamen de spionnen niet europa binnen?

https://www.rtlnieuws.nl/...jfsspionage-door-chinezen
https://www.trouw.nl/poli...inese-bedrijven~b9f0b23e/

(Bedrijfs)spionage is zeker een probleem, maar daarbij is de rol van de paspoorthandel minimaal. Het is imo een kwestie van "Rijke mensen gebruiken mazen in het systeem om rijker te worden". Niets nieuws onder de zon, maar wel leuk om een item over te maken omdat je de collectieve jaloezie aanspreekt.

Door JefferyGlult, zaterdag 10 april 2021 10:46

<a href="https://vk.com/aktualnie_vakansii_russia">Работа в Перекрёстке Краснодар</a>

Door HJ, zaterdag 10 april 2021 10:47

@Jogai, wat is dat nu voor redenatie? Er zijn nog andere manieren om te spioneren, dus praten we deze manier ook maar goed? Nee, BEIDE problemen moeten in dat geval aangepakt worden.

Ik zie het al helemaal voor me. Microsoft die voor 1 miljoen een exploit voor Windows gaat verkopen. Maar dat is niet erg, want er zijn al andere exploits bekend. 8)7

Een 100% oplossing betreft (bedrijfs)spionage (en software exploits) is natuurlijk een utopie. Maar dat wil niet zeggen dat we het dan maar gemakkelijk moeten maken door constructies als deze.

Door Tweakers user Jogai, maandag 12 april 2021 09:51

Ik praat het niet goed. Ik zeg alleen dat het een klein probleem is.

En zoals @Noaber al betoogd heeft is papoort handel niet per-se alleen nadelig.

Overigens gaat je vergelijking met MS mank. Die geven al toegang tot de source code aan bepaalde overheden en veiligheidsdiensten. Dus dat is idd hetzelfde verhaal; mensen/organisaties met een bepaald privilege krijgen toegang tot iets waar de 'gewone' man geen mogelijkheden heeft.

Ik snap dat het niet leuk is dat je buitengesloten bent, maar dat kan nauwelijks reden zijn om iets te verbieden.

Door LieshMIX, zondag 11 juli 2021 21:02

почему hqd мигает зеленым

купить электронную сигарету в гаевке

Reageren is niet meer mogelijk