Argghhh Matey!!! - PPNL

Door Qwerty-273 op woensdag 1 maart 2017 11:14 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 3.603

https://tweakers.net/ext/f/AG5QaaCsEnSO9LkjCLLKCgja/full.jpg

Hoewel je misschien een blogpost verwacht met veel diepgaande informatie over piraten vanuit de verhalen, wil ik eigenlijk inhaken op het politieke thema dat op andere tweakblogs terugkomt. Voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart wordt er natuurlijk veel gesproken over politiek al dan wel of niet diepgaand. Daar komen natuurlijk steevast de oude getrouwen in terug zoals VVD, CDA, PvdA, D66 en SP met daarbij natuurlijk niet te vergeten de PVV, GroenLinks, en 50Plus.

Als IT'er is het natuurlijk frappant om te zien dat de Piratenpartij eigenlijk bijna door alle media genegeerd word. In de populaire samenvattingen zie je de kleine partijen eigenlijk niet terugkomen. Ook in publieke debatten zie je de kleine partijen niet terug op de betere bekeken locaties.

Het verkorte programma laat natuurlijk snel de kernpunten zien, en ook het volledige programma laat diepgang zien.

Nu ben ik niet direct de persoon om diep op punten in te gaan, het programma door te rekenen, etc. Maar waar ik wel naar benieuwd ben, is het volgende. De Piratenpartij bestaat sinds 2010, en na wat strubbelingen in het begin lijkt het de laatste 2-3 jaar toch wel goed gestabiliseerd. Komt deze partij terug in de gesprekken bij de koffiemachine of tijdens de lunch op het werk? Of tijdens discussies met vrienden of familie?

Ik heb zelf het gevoel dat de partij nog iet wat te weinig aandacht krijgt in de media en dus ook in de gesprekken onderling. Dat geld eigenlijk ook voor alle partijen beginnend bij lijst 12 en hoger, maar daar moet ik wel bij bekennen dat sommigen van deze een behoorlijk apart programma of visie hebben:

12. OndernemersPartij
13. VNL (VoorNederland)
14. DENK
15. NIEUWE WEGEN
16. Forum voor Democratie
17. De Burger Beweging
18. Vrijzinnige Partij
19. GeenPeil
20. Piratenpartij
21. Artikel 1
22. Niet Stemmers
23. Libertarische Partij (LP)
24. Lokaal in de Kamer
25. JEZUS LEEFT
26. StemNL
27. MenS en Spirit/Basisinkomen Partij/V-R
28. Vrije Democratische Partij (VDP)

Volgende: Organic Energy: 100% natuurlijke kolenenergie 05-'18 Organic Energy: 100% natuurlijke kolenenergie
Volgende: Ontwerp een herdenkingsmunt 02-'17 Ontwerp een herdenkingsmunt

Reacties


Door Pi-raat, woensdag 1 maart 2017 12:10

Hier op het werk zijn er een aantal collega's die ook op PPNL gaan stemmen. Daarnaast helpt onze lijsttrekker Ancilla zeker! O+

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 1 maart 2017 12:24

Als IT'er is het natuurlijk frappant om te zien dat de Piratenpartij eigenlijk bijna door alle media genegeerd word
Als IT'er verbaasd mij dat helemaal niet. De PPNL zetelt vandaat niet in de kamers en heeft een zeer klein maatschapelijk draagvlak. Als je de PPNL in de media wenst te betrekken moet je dat voor alle 16 partijen in je lijst doen. En probeer dan maar eens een zinvol debat te organiseren. Daarnaast zorgt de naam van de partij al voor een negatief beeld en leeft bij vele mensen het idee dat de partij geen volwaardig programma heeft.

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 1 maart 2017 13:14

Helaas.

Ik heb er enkele malen naar gekeken, maar bij discussies struikelen mensen al snel over de naam. Evenals de Partij voor de Dieren denken mensen dat het bij de Piraten Partij slechts over illegaal downloaden gaat.

En ik kan ze daar geen ongelijk in geven. PiratenPartij klinkt vreselijk onvolwassen. En als ik naar de homepage van de PP ga, dan lijkt het alsof ik met een uit de hand gelopen grap te maken heb.

https://tk2017.piratenpar.../toekomst-euro-nederland/

Een man met een paars lapje als foto?

Ook de startpagina bevat een grote banner met daarop een flink gephotoshopte foto van de lijstrekker en twee anderen.

En klik ik op de lijsttrekker, dan zie ik Tilia met een paars ooglapje, en een andere foto als model. Sorry, maar daar kan ik niets mee.

Vergelijk ik dat met pagina's van de gevestigde partijen, dan is er nog een hoop werk aan de winkel.

Door Tweakers user eL_Jay, woensdag 1 maart 2017 16:26

Pi-raat schreef op woensdag 1 maart 2017 @ 12:10:
Hier op het werk zijn er een aantal collega's die ook op PPNL gaan stemmen. Daarnaast helpt onze lijsttrekker Ancilla zeker! O+
Zij is juist de reden waarom ik dit keer niet PP stem.

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 1 maart 2017 18:50

Waar ik een beetje mee zit is dat ik verwacht dat de Piratenpartij niet fel genoeg kan discussiëren in de Tweede Kamer. Stel ze hebben straks een zetel, hebben ze dan wel de mankracht en overredingskracht om bepaalde zaken direct af te schieten of zal het altijd een klein oppositiestemmetje blijven waar anderen partijen niet naar luisteren? Als ik een keer iemand van de PP hoor in een interview zijn de antwoorden altijd vrij slap en versus een beroepspoliticus die zijn of haar praatje goed heeft ingestudeerd zal het een pijnlijk gesprek worden (verwacht ik, want het is volgens mij nog nooit gebeurt). En als ze antwoorden geven op vragen van interviewers komen ze vaak met antwoorden die tweakers oppervlakkig vinden, maar non-tweakers weer niet snappen. Dat is natuurlijk ook lastig.

Ik hoop dat de PP andere partijen kan overtuigen om bepaalde punten in hun agenda op te nemen zoals de PvdD dat bijvoorbeeld heeft gedaan. Die partij wordt ook gezien als one-issue, maar nu is er eigenlijk geen partij meer die om dierenwelzijn heen kan. Met de PP zal het alleen wel lastiger worden, want (gechargeerd) 9 van de 10 mensen die nu in de Tweede Kamer zitten zijn nu eenmaal best wel tegen burgerrechten en privacy. Ik ben bang dat de PP daarom op de achtergrond zal verdwijnen en na een eventuele actieve beginperiode snel de moed zal verliezen en niet meer een luide stem van 'het volk' zal zijn.

Op dit moment twijfel ik zelf een beetje tussen niet gaan stemmen, de Piratenpartij en nog een andere partij. Maar politici zijn zo demotiverend dat het me eigenlijk niet zo veel meer uitmaakt wat er gebeurt. Ik hoop eigenlijk vooral dat ik hier nog een paar jaar kan werken zonder aan steeds meer Nederlanders een hekel te krijgen. Dat wordt alleen elk jaar lastiger :P

Door Tweakers user Ramon 73, woensdag 1 maart 2017 21:52

Ancilla FTW, partijprogramma stelt (voor mij) te weinig voor, speerpunt is privacy en anonimiteit en verder niet teveel gekke dingen. Allemaal belangrijk, maar voor mij zijn er andere dingenb nóg belangrijker. Zorg, openheid van grenzen (het té open zijn dan) en bereikbaarheid grote steden interesseert mij ietsje meer voor deze verkiezingen.

Door Tweakers user 11supplier, donderdag 2 maart 2017 10:26

Ik hoor er nog weinig over. Ik ben het er mee eens dat de naam vaak de verkeerde suggestie brengt. De PiratenPartij heeft een vrij volledig partijprogramma, maar wordt enkel gezien als de partij van de illegale downloads.

Naar mijn idee sluiten ze te weinig aan op relevante thema's. De campagnevideo gaat vooral om privacyschending door grote bedrijven, terwijl de meeste mensen daar niet echt mee zitten. Ze kunnen denk ik beter aansluiten bij thema's die veel mensen belangrijk vinden.

Kosten gezondheidszorg-> PiratenPartij denkt de kosten te kunnen reduceren door het patentensysteem drastisch aan te passen
EU Achterkamertjespolitiek -> Volledige democratie & openheid. We weten wat er gebeurt.
Onderwijs -> Openheid van informatie waardoor je jezelf beter kan informeren.

Dit zijn allemaal thema's waar de PiratenPartij beleid op heeft, maar die nauwelijks/niet in de campagnefilm te zien zijn. Veel mensen zullen de film zien, denken dit gaat over privacy en dat boeit me niet heel veel, dus lamaar.

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 maart 2017 11:05]


Door Tweakers user True, donderdag 2 maart 2017 15:46

Ik vind persoonlijk de PDF versie stukken fijner lezen dan de wiki versie: https://piratenpartij.nl/...iezingsprogramma-2017.pdf

Het punt wat mij zo verbaast is dat de gemiddelde Nederlander -al dan niet onwetend- vaker geconfronteerd wordt met kernpunten van de PPNL dan ze denken. Maar dan zeggen dat ze zich daar helemaal niet over kunnen interesseren.

Door Tweakers user Boogie, donderdag 2 maart 2017 19:08

Helemaal met de TS eens; PPNL krijgt te weinig aandacht.
Dat er zoveel nieuwe partijen meedoen helpt niet echt om in de picture te staan, maar denk dat Piratenpartij wel een podium verdient.

De Piratenpartij is meer dan zomaar een kleine nieuwe partij, maar een beweging in meer dan 40 landen.

Laten we wel wezen, dat in IJsland de Piratenpartij zo groot is (3e partij van het land) is, is mede de oorzaak dat ze daar geen 'rechts-populistische blonde leider' hebben.

Een alternatief voor de gevestigde politiek,
maar dan niet door uit te sluiten, maar door te verbinden,
niet door terug te gaan naar vroeger, maar door juist vooruit te kijken
niet door te verbieden maar juist nieuwe mogelijkheden te creëren.

De wereld veranderd, internet en robotisering veranderen veel en daar moet je wel in meegaan. Je daar tegen verzetten, "Nederland weer van ons, zoals vroeger, maken" helpt dan niet. We zijn allemaal wereldburgers, bestellen net zo makkelijk vanuit China, maar moeten juist lokaal sociaal en humaan met elkaar omgaan.

Door Tweakers user BadpunK, vrijdag 3 maart 2017 08:04

Pi-raat schreef op woensdag 1 maart 2017 @ 12:10:
Daarnaast helpt onze lijsttrekker Ancilla zeker! O+
Ik hoop niet dat het jouw enige motivatie is om te gaan stemmen... :?

Door Tweakers user GrooV, vrijdag 3 maart 2017 08:46

PPNL krijgt helemaal niet te weinig aandacht, ze zijn compleet doorgeslagen in hun verkiezingsprogramma en kunnen het totaal niet overbrengen. (Serieus, met een gephotoshopt ooglapje op je website?)

Digitale privacy is leuk maar daar zorg ik zelf wel voor, als ik de overheid niet vertrouw kan ik ze ook niet vertrouwen met mijn privacy.

Ik heb die Ancilla een keer bij RTL Late night gezien en ze had nog net geen aluhoedje op, als je de partij punten niet eens op nationale tv duidelijk kan overbrengen naar mensen die allang blij zijn dat er iets aan marktplaats oplichters wordt gedaan dan verdien je het niet in de 2e kamer te zitten.

Verder vindt het ik programma gewoon slecht en is het niet onderbouwd, zelfs het a4tje van wilders is realistischer

Even wat punten die gewoon niet (meer) van deze tijd zijn:
- Anoniem reizen wordt weer mogelijk gemaakt.
- Preventief fouilleren wordt gestopt.
- Cameratoezicht zal worden beperkt.
- Korting bij een dienst/product in ruil voor gegevens wordt verboden.
- Slimme meter weigeren (kan allang, je kan hem zelfs laten verwijderen)
- Asiel voor snowden (Sorry maar die man heeft gewoon misdaden begaan)
- Kiesdrempel wordt afgeschaft
- Aantal zetels naar 300!!! (Wow nog meer splinter partijen?)
- Referendums (hebben we gehad, werkt niet)
- Auteursrecht afschaffen
- Verplichten van Webrichtlijnen voor overheidssites (is allang)
- Geoblocking wordt al afgeschaft in de EU
- Aanpak fiscale routes (Ga je echt "duizenden miljarden euro’s" als argument voeren in je programma?, sowieso is het pas het eerste bedrag wat ik lees op pagina 24)
- Terrorisme wetgeving afschaffen?
- Thuisteelt voor wiet toestaan (fijn voor je buren)
- Onderwijs voor iedereen toegankelijk (leuk voor de universiteiten als alle VMBO'ers gaan instromen)
- Fietsen niet voorzien van kentekens (heb ik iets gemist?)
- Anoniem parkeren moet mogelijk zijn (kan toch gewoon?)
- HRA tot 1.5 miljoen , daarna verlagen (geen onderbouwing, zelfs niet eens een valuta noemen)

En dan mis ik nog zat punten maar het is niet meer door te komen zo slecht

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 maart 2017 09:09]


Door Tweakers user 11supplier, vrijdag 3 maart 2017 11:27

@GrooV
Je bent het er niet mee eens, dat mag, maar ze zijn zeker wel van de tijd. Vervolgens noem je een lijst vol met dingen waar je het niet mee eens bent, die allemaal afzonderlijk goed bediscussieerbaar zijn.

Enja jij bent gewoon geen voorstander van privacy/burgerrechten. Je bent bereid rechten op te geven voor wat jij denkt dat je veiligheid geeft. Dat mag. Dat betekent niet dat het niet van de tijd is om te vinden dat de overheid voor burgerrechten, waaronder privacy, op moet komen.

Privacy wordt steeds meer ondermijnd. Het is juist nu de tijd om hier wat aan te doen.

Door Tweakers user GrooV, vrijdag 3 maart 2017 11:42

11supplier schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 11:27:
@GrooV
Je bent het er niet mee eens, dat mag, maar ze zijn zeker wel van de tijd. Vervolgens noem je een lijst vol met dingen waar je het niet mee eens bent, die allemaal afzonderlijk goed bediscussieerbaar zijn.

Enja jij bent gewoon geen voorstander van privacy/burgerrechten. Je bent bereid rechten op te geven voor wat jij denkt dat je veiligheid geeft. Dat mag. Dat betekent niet dat het niet van de tijd is om te vinden dat de overheid voor burgerrechten, waaronder privacy, op moet komen.

Privacy wordt steeds meer ondermijnd. Het is juist nu de tijd om hier wat aan te doen.
Ik zeg helemaal nergens dat ik geen voorstander van burgerrechten ben, ik zeg alleen dat het programma van PPNL vol met onzin staat.

Vraag mij af wat het verbieden van een kenteken voor fietsen met burgerrechten te maken heeft? Volgens de RDW bestaat dit niet namelijk (en nee speed-pedelecs zijn geen normale fietsen, heb je rijbewijs voor nodig)

Ik ben juist een voorstander van Privacy maar daar heb ik de piratenpartij niet voor nodig. Of een wetsvoorstel voor iets wat er allang is. Of wat 300 zetels in de 2e kamer voor een beter privacy moet zorgen?

Verder lees je mijn reactie niet, het is gewoon niet onderbouwd, op het a4tje van Wilders staan meer bedragen met onderbouwing dan die van PPNL

Als je zo privacy zo belangrijk vindt, kijk dan op de privacybarometer (https://www.privacybarome...d_van_de_barometer_-_2017) ipv op de PPNL te stemmen

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 maart 2017 11:46]


Door Tweakers user Qwerty-273, vrijdag 3 maart 2017 14:31

GrooV schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 11:42:
Of wat 300 zetels in de 2e kamer voor een beter privacy moet zorgen?
Dit kleine puntje was mij ook opgevallen in hun programma, en ik heb daar gewoon contact overgezocht met deze partij, en ik had binnen een dag al een antwoord hierop. De onderbouwing achter dit punt zit behoorlijk goed in elkaar moet ik zeggen. Als kern van het punt (vakkunding geknipt door mij uit het langere antwoord):
Sinds 1956 bestaat de Tweede Kamer uit 150 zetels. De bevolking is sinds die tijd met 6 miljoen inwoners gegroeid, van 1 Tweede Kamerzetel per 40834 stemgerechtigden tegenover 1 per 78666 nu. De vele overheidsdiensten zijn in de afgelopen halve eeuw bovendien een stuk complexer geworden. Hierdoor staat de controlerende functie van de Tweede Kamer onder druk.

Dit punt is bedoeld om de controlefunctie van de wetgevende macht beter te beschermen. Voor de controlerende functie van de wetgevende macht is noodzakelijk dat een Kamerlid beter gespecialiseerd kan worden, om zo scherper zijn of haar controlefunctie uit te kunnen oefenen, beter op het debat te zitten en duidelijker te herkennen wanneer iets niet correct is.

Het klopt dat je in een representatieve democratie betere vertegenwoordiging hebt van minderheden bij het vergroten van de hoeveelheid kamerleden. Het wordt makkelijker voor minderheden zijn of haar stem te laten horen waar deze dit nodig vinden.
Of ik persoonlijk de geschetste voordelen op vind wegen tegen de stijging van kosten door de schadeloosstelling van € 7705,12 bruto per maand (hoogste periodiek van schaal 16 BBRA) per Tweede Kamerlid, en de toename van kosten bij de huidige vorm van de wachtgeldregeling, etc. laat ik in het midden.

Het mag misschien een klein puntje zijn in het PPNL programma, maar er is wel degelijk over nagedacht.

Reageren is niet meer mogelijk